Jag är helt klart inne på att Andreas Haider-Maurer hänger med Aljaz Bedene i ATP Rio. Eller, hänga med... han får inte förlora med sex games marginal eller mer, och med tanke på att Bedene hade en lång vecka i Buenos Aires så..inte otänkbart att det blir lite krampaktigt från hans sida.

Österrikaren Haider Maurer har varit rankad topp 100 men är också väldigt skadebenägen. Just därför återfinns han runt 400 på rankingen men kommer in i ett gäng turneringar nu just på s.k skyddad ranking. Förlorade i Buenos Aires med 6-4,6-3 mot Schwartzman som ska vara ett hack bättre än Bedene på grus.

Tycker att duellerna i regel ser kortare ut i Rio än normalt och det har blivit färre break så här långt än normalt och aggressiva spelare som Nicolas Jarry och Tennys Sandgren tog sig båda förbi första omgången. Och min poäng är att Haider Maurer är en aggressiv grusspelare med en tung serve, så han borde kunna hålla serven relativt kontrollerat här.

Innan österrikaren åkte på sin värsta skada och missade hela 2016 så var han faktiskt framme i semifinal här i Rio, så han trivs uppenbarligen i dessa förhållanden. Nu var det som sagt tre år sedan man jag tror att Haider-Maurer kommer bita sig fast som en stadig challengerspelare under året och att han blir bättre och bättre för varje tränings- och matchvecka han får.

5,5-linan ska han täcka till 1,88 hos Betsson .

This is the stats tab
This is the post tip