Jag kan låta meddela att Benneteau har väldigt goda chanser att slå Tsonga. Han var extremt bra i sin öppningsmatch mot Shapovalov och även om kanadensaren är en smula formsvag så gjorde han absolut ingen dålig match, det här handlade uteslutande om att Benneteau var ruskigt bra.

Som han servade, fransmannen. Tror faktiskt inte jag sett honom göra en sån perfekt serveinsats som igår. Obreakad över två set och tappade bara tre poäng på förstaserven. Sen är ju faktiskt Benneteau väldigt formstark. Har gjort två bra turneringar på rad och känns verkligen på gång nu.

Nu ställs han mot Tsonga, samma spelare som han fick stryk av i Antwepen med 7-6,6-2. Enda skillnaden är att Tsonga spelat sju matcher extra sedan dess på väldigt kort tid och måste ju ta slut snart. Så bra fysik har han inte och som jag nämnt i någon tidigare rek, han brukar få reaktioner efter att ha gått långt i en turnering veckan innan.

Det är inte heller så att Benneteau har jättesvårt för Tsonga med tanke på hur mycket som egentligen ska skilja mellan dem. 6-5 inbördes till Tsonga där Benneteau tagit set i 8 av 11 matcher vilket vittnar om hur jämna matcher de spelat genom året. Det är knappast så att Benneteau har något större respekt för sin landsman.

På fransk mark leder Benneteau deras inbördes möten med 3-2 och han har tagit set i samtliga – precis som jag tror att han gör idag.

Kan säga så här, Benneteau har betydligt större chanser att ta set på Tsonga än de 2,02 som erbjuds hos Nordicbet .

This is the stats tab
This is the post tip