Personligen så kan jag bara säga att jag tycker att Tomas Berdych ser väldigt fin ut så här långt och man får ju onekligen lite vibbar från US Open 2012 där han slog Federer med ungefär samma förutsättningar som idag. Sen är det ju alltid svårt att tippa den här typen av matcher men visst är det några punkters värde på Berdych till 6,10 hos Bethard ? Jag kanske inte tror fullt ut på att det verkligen kommer att skrälla, men att Berdych tar ett set, det håller jag som väldigt troligt.

Om man säger så här, utifrån deras spelstryka så har Berdych varit den bättre av dem så här långt i Australian Open. Ska man vara ärlig så har Federer inte ens blivit testad. Han har mött spelare som han har otroligt enkelt för och har inte ens behövt spela på sin högstanivå.

Statiskt sett har däremot Federer ett nästan otäckt övertag – åtta raka vinster och på dessa matcher har Berdych bara tagit set i två matcher, å andra sidan har Berdych varit där och nosat i de två senaste matcherna och har trots allt slagit Federer två gånger i Grand Slams.

Kan tänka mig att det blir jämna setsiffror med ett och annat tiebreak, särskilt med tanke på hur solid Federer varit i sina servegem – har faktiskt bara blivit breakad två gånger så här långt. Men också för att det går väldigt snabbt i Australien och särskilt under dagspasset, båda lär hålla serven något oftare än vad de vanligtvis gör.

Vill egentligen inte slå på stora trumman men tror ändå att Berdych pressar Federer. Finns handikapp eller över 3,5 men jag tar över 38,5 games till 2,15 hos Berhard. Fint odds som bör sitta om Berdych kniper ett set.

This is the stats tab
This is the post tip