Jag litar inte på att Tomas Berdych kommer till Doha i kalasform. Han avslutade 2017 dåligt och det skiljer egentligen inte jättemycket mellan honom och Struff. Tysken har utvecklats till en stabil topp 50-spelare som vinner det han ska och är uppe och nosar på eliten emellanåt.

De spelar väldigt lika, Struff och Berdych. Båda är aggressiva med extremt tunga grundslag. Berdych är normalt den något stabilare men i en sådan här match, så tidigt på säsongen där man inte vet spelarnas fysisika status så anser jag att oddsen borde vara betydligt jämnare.

2018 lär inte bli något kanonår för Berdych heller, han är 32 år gammal och kommer knappast bli bättre. Rankad runt 20 i världen vilket få anses vara rättvist. Han har tappat i spelstryka senaste åren och förlorade en hel del matcher mot spelare av Struffs kaliber förra året. Struff å andra sidan gjorde ett riktigt bra 2017 och har utvecklats till en betydligt stabilare spelare.

Det går inte jättesnabbt på banan i Doha, särskilt inte på kvällspasset, så det lär bli något mindre serve-follow up än vanligt. Det kommer med andra ord handla om vem som är stabilast från bakplan vilket i de flesta fall ska vara Berdych men jag räknar absolut inte ut Struff här. Han har utan tvekan större vinstchanser än de 3,40 som erbjuds hos Bethard och då är det bara att investera.

This is the stats tab
This is the post tip