Hemskt sugen på Maximilian Marterer mot Simone Bolelli i kvalet till Roland Garros. Italienaren har ju gjort sig känd som en lurig jävel i Grand Slams men nu är det andra bud. Han har varit borta till och från och är lite av en glaslirare. Har en högstanivå som är en bra bit in på topp 100, men den har man å andra sidan inte sett till på tre år.

På grus i år är hans bästa vinst mot 140-rankade Mathias Bourgue och känslan är att det är ungefär den nivån han håller, max. Fått däng av ett gäng sämre spelare än så seasnte månaderna och fick rädda matchboll mot 200-rankade Christian Garin i första kvalomgången. Garin servade dessutom för matchen i tredje set, så det var med en hel del darr på ribban som Bolelli tog sig vidare här.
Marterer är rankad 130, men är en stark grusspelare. De förluster han åkt på är mot formstarkt och bra motstånd, normalt sett är han stabil som favorit.

Min bedömning är att tysken har en rättvis grusranking på kanske 100-110 och Bolelli runt 150. Det borde rimligtvis motivera ett större favoritskap än de 1,85 man får hos Leo Vegas.

This is the stats tab
This is the post tip