Den intressantaste matchen i första omgången tycker jag är den mellan Daniel Brands och Radek Stepanek. Två vassa servare med två olika spetskvalitéer. Brands med riktigt tunga grundslag och Radek med fina handleder.

Jag tror att underlag är rätt långsamt i år. Vilken inte gynnar oss direkt, men samtidigt såg jag De Bakker smälla in 16 serve-ess i sin kvalfinal och..ja, då ska Brands också kunna klara av det.

Tysken är annars riktigt formsvag. Han hamnar i sådana perioder 1-2 gånger per säsong, ofta just när hardcourtbanorna blir långsammare. Oavsett så är det ganska sällsynt att han blir krossad. Brands spelade visserligen en Challenger efter att ha åkt ur Indian Wells och floppade totalt där, förlust mot Rosol med stora siffror. Men som sagt, en Challenger mellan två mastersturneringar är knappast något som ATP-spelarna hoppas jämfota över.

Det fina i den här kråksången är att Brands och Radek är två spelare som tvingats till väldigt många 3-setare under säsongen.

Radek har spelat över 2,5 set i 8 av 9 matcher sedan ATP Sydney och Brands har täckt överspelet i 9 av 14 matcher sedan säsongsstarten.

Enda mötet slutade 7-6,6-4 till Brands på en snabb inomhusbana. Tror vi får se en tight match här och spelar över 21,5 games till 1,66 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip