Hittills har det blivit tre raka relativt enkla segrar när världstvåan Carlos Alcaraz har ställts mot britten Daniel Evans. Två av dessa segrar har kommit i år, i Barcelona i raka set och i US Open. Någon annan typ av matchbild har jag svårt att se i ATP Shanghai, som i min bok är upplagd för en titel till Alcaraz.

Alcaraz har fyra raka turneringar bakom sig utan en seger. I och med att Djokovic inte är med, samt att Medvedev är utslagen och Sinner är trött efter segern i Beijing så är vägen fri för spanjoren. Alcaraz har slagit Gregoire Barrere utan några bekymmer, där siffrorna skrevs till 6-2, 7-5. Liknande tal kan det mycket väl bli även mot Daniel Evans.

Ännu har inte Evans testats i turneringen, då han bara har mött en skadad Kukushkin, som tvingades ge upp matchen, i början av andra set. I övrigt har det varit en tuff start för Evans i Asien som tidigt har åkt ut ur både ATP Chengdu och ATP Beijing. Förvisso mot bra motstånd, i form av Safiullin och Sinner, men ändå.

Alcaraz flera nummer större?

Spelbolag har Alcaraz som en given favorit i mötet. Det är svårt att se hur Evans ska kunna stoppa honom. När allting är så pass upplagt för Alcaraz att ta sig långt och förmodligen knipa en titel kan detta bli en kort och snabb affär. Något Alcaraz redan har visat prov på under säsongen, men även i denna turnering då handikapp sifforna har varit stora.

Mitt spel blir att Alcaraz återigen täcker handikapp linan på -5,5 games, till 2.24 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip