Kommer Kevin Anderson bolla gris med Carreno-Busta? Nej, det tror jag inte, även om han normalt sett inte ska ha några jätteproblem med spanjoren. Egentligen har Carreno-Busta en spelstil som ska passa Anderson bra men på den här nivån kan man inte ta för stor beaktning till det.

Vad talar emot Kevin Anderson då? Ja, nu spelar ju Carreno-Busta väldigt bra och rent tennismässigt skiljer det inte särskilt mycket i styrkeförhållanden. Båda är rankade runt 10 i världen och då är det ju lite märkligt att PCB finns till 3,05 – särskilt med tanke på att han gått rent i Miami och särskilt med tanke på att Kevin tvingades rädda matchboll mot honom bara för två veckor sedan.

Underlaget spelar såklart roll här. Över tre gånger pengarna får man inte på spanjoren om han är formtoppad på grus, däremot – som jag nämnde ovan – PCB tog Anderson till tiebreak i skiljeset för bara två veckor sedan på ett väldigt likt underlag som detta.

De har tre mötet i modern tid. Kevin har vunnit samtliga tre där PCB tagit set i de två senaste (i det tredje hade han setboll) och ska man vara riktigt elak mot Anderson så har han inte varit sådär jättefin sedan Acapulco, faktum är att han vunnit 9 av sina 10 senaste tiebreak vilket såklart handlar om en hel del varians, även om han är en duktig tiebreakspelare.

Tycker att det finns en touch av värde till 3,05 hos Bethard men jag tar även +1,5 till 1,88 som är ett ännu bättre spel.

This is the stats tab
This is the post tip