Carreno Busta slog Joao Souza för lite mer än en vecka sedan med 6-3, 6-2. Bra, då är det bara att dunka hcp på PCB då, tänker ni.
Nej, absolut inte.

Det finns ett par saker att ha i åtanke här. För det första gick PCB hela vägen till final i ATP Rio, egentligen utan att spela på sin absoluta topp. Det var många set som tappades på vägen och även om resan till Sao Paulo inte är särskilt lång så kan vi räkna med att han är en smula utsliten. Det såg vi inte minst på Casper Ruud igår. Casper vann visserligen komfortabelt, men hade inte samma energi som i Rio.

Sen går det också Snabbare i Sao Paulo, banan ligger på högre höjd än i Rio även om det inte är samma extrema höjd som i Quito så gör det skillnad. Souza, som har en jävla serve för att vara grusspelare, kommer att gynnas av detta.

I första omgången bankade han in 12 ess på 10 servegem och förlorade bara två poäng för sin förstaserve. Det är en ganska ordentlig höjning mot vad han presterat tidigare i år... och är det någongång han ska börja hitta lite form igen så är det väl i Sao Paulo, inför hemmapublik och allt.

Tog förresten sin första fina skalp för säsongen mot Zeballos i första omgången. Samma Zeballos som var väldigt nära att slå Dologopolov som får anses var en av tourens hetaste spelare just nu.

Visst, det ska skilja en bit mellan dem i spelstyrka, men vi kan räkna med att Souzas tunga serve kommer ge honom ett par servegem gratis och att PCB är något sliten, då tycker jag att +5 games till 1,72 hos Nordicbet smakar väldigt mycket fågel.

This is the stats tab
This is the post tip