Här tror jag att det kan skrälla till. Man kan å ena sidan säga att Fabio Fognini är formstark som kommer från en titel i Sao Paolo. Men å andra sidan byter han underlag och förväntas att vinna, och just det, att han har press på sig från allmänheten brukar ofta ställa till det för honom – då kan han totalvägra.

Nu är Jeremy Chardy inte särskilt formstark heller men han är den spelare på touren som haft mest negativ varians så här långt i år. Det betyder alltså att han har väldigt dålig "breakball convert rate" och helt enkelt varit väldigt svag på viktiga poäng. Han har haft ett helt brutalt kallt utfall vilken inte kommer hålla i sig över tid.

Underlaget då? Ska egentligen passa Fognini rätt bra, men han är normalt väldigt dålig i Indian Wells, faktum är att han bara vunnit en match i raka set här – någonsin...och då snackar vi ett 15-tal matcher sedan 2008 eller nått. Nu är tyvärr inte Chardy heller någon spelare som kommer gå till historien här i Indian Wells. Även han är väldigt svag på det här underlaget men jag tycker ändå att matchen känns öppnare än vad oddsen visar. Chardy har dessutom redan en match under bältet vilket sällan är till någon nackdel.

Oroväckande dock att Fognini har 6-0 i matcher, däremot har Chardy tagit set i de fyra senaste – de fyra som spelats på ATP-nivå och de enda matcher som är värda att nämna, så vi kan i alla fall konstatera att det är jämnt mellan dem.
Jag tar Chardy rak till 2,80 hos Bethard och skickar in en slant på Chardy +35 games till 1,87 också.

This is the stats tab
This is the post tip