Skrällvarning på gång!

Borna Coric är väldigt duktig på långsamma hardcourtbanor och det tycker jag är 100% bevisat i Paris. Ja, alltså, både att Coric är bra på underlaget och att det är väldigt långsamt.

Nu möter han ju dessutom en relativt formsvag Marin Cilic som floppar emellanåt. Kan tänka mig att han är rätt sliten efter den här säsongen. Han är ju redan klar för ATP-slutspelet som är en miljard gånger mer lukrativt än den här turneringen, så jag blir absolut inte förvånad om det skräller till här.

Det var ju nära redan förra veckan då de möttes i Wien. Coric nöp ett set och blev bara breakad två gånger, nu är förutsättningarna bättre för honom, en långsammare matta och en Cilic utan motivation.

Ser väldigt bra ut för Coric det här. Han har kvalat in och vunnit mot Struff – alla matcher i raka set och med tanke på hur annorlunda det här underlaget är jämfört med Wien och de snabba utomhusturneringarna i Asien så är det en stor fördel att han fått ett par matcher under bältet.

Cilic har dock 5-0 inbördes men Coric har tagit set i de tre senaste vilket är en indikation på att han, med rätt förutsättningar, ska kunna slå Cilic.

Tidigare har Coric stått i ca 3,00 mot Cilic och nu när han hittat formen tycker jag att det är ungefär där han ska stå. 4,50 är riktigt fint och måste prova raka spelet hos Bethard . Just nu finns det inga handikappodds ute men det känns riktigt stabilt att tå både games- och sethandikapp i den här matchen.

This is the stats tab
This is the post tip