Fortsätter att lita på Herbert i Madrid. Ett jättefint kval som han alltså följde upp med genom att slå Pouille (som rekades till 5,00). Herbert har förmodligen topp 5 bästa volleys på touren, helt otrolig är han och med snabba förhållanden så... han blir svårbruten, så är det.

Dessutom, Coric, i den form han är i just nu ska Herbert kunna matcha alla dagar i veckan. Tre raka förluster inför Madrid och väl här höll han på att förlora mot Loprez-Perez i första kvalomgången (rankad 211) och torskade sedan mot Kukushkin i kvalfinalen, fick en LL-plats och drömlottning i form av storebror Zverev som inte är mycket till grusspelare alls. Dessutom helt under isen.

Tidigare när fransmannen gått bra på grus så har det hållit i sig hela vägen så att säga. Det är inte så att han helt plötsligt förlorar och blir dålig igen. Jag tänker på Monte Carlo 2016 där han tog set mot Murray men förlorade i skiljeset, men även Madrid och RG förra året.

Herbert har dessutom 2-0 i matcher mot Coric så man får känslan att Coric inte gillar den här typen av matcher där han inte får någon rytm. Matchen spelas, precis som igår, på Arantxa Sanchez Vicario som mer eller mindre spelas inomhus. Ingen vind eller sol och det gynnar Herbert.

Nåväl +3,5 games till 1,80 hos bet365 är spelat.

@Poldantennis på twitter - in och följ.

This is the stats tab
This is the post tip