Vågar mig ändå på ett handikapp på Steve Darcis mot Marin Cilic. Ska ju vara klasskillnad kan man tycka, men njaa... faktum är att Darcis varit ruskigt fin i år och är en duktig grusspelare. Marin Cilic å andra sidan är en relativt svag grusspelare som gjort en katastrofal säsong så här långt. Åtminstone med sina mått mätt.
Cilic har ju visserligen vunnit tre matcher under grussäsongen.

6-3,6-0 mot Chardy, går inte att säga så mycket om den här matchen, fransmannen var obrydd.

6-2,7-6 mot Berdych som var genomusel i de två matcherna innan åttondelen mot Cilic. Inget konstigt med den här vinsten.

6-3,6-2 mot Dzumhur som även han känns oerhört upp och ner i år. Värvar dugliga turneringar med usla framträdanden. Det här var ett dåligt framträdande.
Så, Cilic har ännu inte riktigt bekänt färg och jag litar inte riktigt på att han är tillbaka. I år har han bara vunnit tre matcher i raka set. Dessa är nämnda här ovanför. I resterande 13 matcher har Cilic alltså tappat minst ett set.

Sedan 2015 har kroaten bara vunnit med fem games eller mer i fem av 16 grusmatcher (exkl. RG) vilket vittnar om att han kanske inte är någon större grusspelare. Har aldrig gått längre än fjärde omgången i Franska Öppna så jag kan absolut tänka mig att Dacis sätter lite käppar i hjulen för honom.

Tar Darcis +4,5 games till 1,83 hos Leo Vegas

This is the stats tab
This is the post tip