Ingen rolig lottning för Alex De Minaur som får Milos Raonic direkt i andra omgången. MEN, är det någon gång det här året som han kan slå kanadesaren så är det ju nu. Raonic fick avsluta 2017 i förtid och kom aldrig riktigt upp i den nivån som kan förväntas av honom. Det berodde så klart på skador men man ska inte tro att han kommer till Brisbane i någon kanonform, han har ju i princip inte spelat tennis sedan i somras.

De Minaur kommer göra ett bra år. Han tog sig förbi Johnson i första omgången och har redan spelat till sig ett WC till Australian Open. Redan nu har han ju fått in en handfull tävlingsmatcher så fysisikt han har kommit en bra bit längre än Milos den här säsongen.

En normal dag ska Raonic vinna den här matchen. Det passar honom bra att möta spelare med veka servar på snabba underlag. Själv blir han extremt svårbruten vilket gör att han bara kan ligga och vänta på ett halvrisigt servegem från motståndaren. Jag är dock inte säker på att han skulle täcka handikapplinan även om han skulle vara i bra skick. Förra säsongen var han väldigt mycket serverobot och täckte bara 4,5-linan en handfull gånger – nu möter han en junis på frammarsch som dessutom spelar på hemmaplan och som är varm i kläderna.

Känner mig trygg med att spela De Minaur +4,5 games till 1,75 hos LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip