Ser framemot den här matchen det kan bli en riktigt bra match mellan 10 rankade Thiem och Del Potro rankad 142 som har kommit tillbaka på ett mycket imponerande sätt efter långtidsskada i år.
Del Potro har ju bland annat nått två semifinaler i år i delray beach på hardcourt och i Stuttgart på gräs slog Wawrinka i andra omgången i Wimbledon och nådde ju os final mot Murray efter att ha slått ut både Djokovic och Nadal på vägen fram.

Thiem har ett stort spel i sig och nådde sin högsta ranking som 7 tidigare i år ligger nu på plats 10 på rankingen han är 49-16 i matcher i år innan Us Open och har ju bland annat vunnit två titlar i år en i Nice på grus och en på gräs i Stuttgart där han slog Kohlschreiber i finalen.
Det har ju även blivit en semifinal i Franska Öppna där han föll mot Djokovic.

Mycket intressant möte mellan Del Potro som varit med länge och Thiem som börjat ta sig fram bland dom allra bästa det senaste året, två kompletta tennis spelare som båda har bra försvar och kan slå vinnare tycker ändå att Thiem har fysiken på sin sida och blir det många långa boll dueller tror jag han kan gå vinnande ur många av dom.
Thiem gjorde en bra match mot Carenno Busta i förra omgången där han vann i fem set det enda man kan anmärka på är serven kan han höja den idag och få in många förstaservar tror jag han blir riktigt farlig i den här matchen.
Del Potro som närmast kommer från vinst mot Ferrer i tre raka set har blivit för stor favorit här i min mening, Thiem har helt klart spelet att utmana han ligger 7 i världen av en anledning och det kan bli en jämn match där få bollar avgör.
I en oviss match provar jag Thiem - 1.5 set det vill säga att vinna med 3-0 eller 3-1 i set.

This is the stats tab
This is the post tip