Nu är det tiden på året när medelmåttorna dansar på borden. Väldigt många toppspelare tar ledigt den här veckan och istället kan spelare runt 120-130 på världsrankingen ta sig in i ATP-turneringar utan att kvala. Med andra ord, jätteläge för dem att skaffa sig lite extrapoäng.

En sådan spelare är Rajeev Ram och det fina med förutsättningarna här i Quito är att det faktiskt passar honom väldigt bra, trots att det alltså är grus - som normalt är hans överlägset sämsta underlag.

Det går satans snabbt i Quito eftersom att turneringen spelas på extremt hög höjd där bollen flyger snabbt genom luften. Det räcker med att kolla på hur det sett ut i kvalet där hardcourtstarka spelare går mycket bra och betydligt fler tiebreak spelas än i normala grusturneringar.

Så, min uppfattning är helt enkelt att oddsen är lite för anpassade för grus och mindre anpassade för det faktiska förhållandena. Rajeev Ram var ju här förra året och stod för två riktigt bra insatser. Den gången spelade han mot både Zeballos och Albert Ramos och vann över 80% förstaservar och över 70% andraservar i båda matcherna.

Dolgopolov är naturligtvis en bättre spelare som dock varit extremt svajig senaste halvåret med skador som gjort att han mer eller mindre varit slagpåse på touren. Svårt att säga var han står nu, gjorde en OK turneringen i AO men inte mycket mer än så. Är normalt heller inte särskilt grusstark och har en enorm förmåga att tappa set i matcher som han normalt ska vara överlägsen i.

På grus har han tappat set i 11 av sina 12 senaste matcher och på generellt så har han tappat set i samtliga 13 matcher sedan grästurneringen i Nottingham...och den spelas ju någon gång i juni.

Lite bekymrande är det att Ram spelade en challenger i Dallas förra veckan. Restiden är ca 6 timmar och han spelade sin sista match på torsdagen. Bara en tidsskillnad på en timme så någon jetlag är det däremot inte frågan om.

Känns om bra läge för Ram att plocka några extrapinnar och jag tror att han säljer sig dyrt.

Tar +4,5 games till 1,86 hos Unibet

This is the stats tab
This is the post tip