Trots att Youzhny gjorde det mer spännande än vad det behövts vann ryssen med 3:1 i set emot Smith. Så varför inte fortsätta spela på ryssarna, denna gång Donskoy som har hittat tillbaks till en fantastiskt form.

Förra årets vinnare Marin Cilic har en del poäng att försöka rädda. Cilic som förra året dominerade denna turnering är långt ifrån förra årets form.
Efter Wimbledon har Cilic spelat tre turneringar på hardcourt där han har en semifinal som bäst i Washington. Han har vunnit 5/8 sen wimbledon på hardcourt och kollar vi hur han vunnit de är det inte alls med stora marginaler.

Washington
F L Kei Nishikori 3-6 6-1 6-4
QF W Alexander Zverev 7-5 7-6(3)
R16 W Sam Querrey 7-6(2) 7-6(3)
R32 W Hyeon Chung 7-6(2) 6-3

Montreal :
L Bernard Tomic 6-3 6-4

Cincinnati
R16 L Richard Gasquet 7-5 6-3
R32 W Joao Sousa 6-4 6-2 ( var break ner första set)

US Open
Guido Pella 6-3 7-6(3) 7-6(3)

Cilic servar väldigt bra och håller sina servegem på så sätt.. Men kollar vi hans resultat sedan Wimbledon har Cilic i majoriteten av matcherna inte alla hotat i motståndarens serve. 6-3 7-6(3) 7-6(3) emot Pella i första omgången t.ex är allt annat än imponerande.


Donskoy som börjar hitta tillbaks till sin gamla fina form som han hade för något år sedan där han var rankad 65 har laddat upp med challengers inför Us Open, där han kört över majoriteten av sina motståndare. Han har sedan hardcourt säsongen drog igång vunnit 15 matcher och förlorat 2. Förlusterna har varit emot Kukshkin och Gombos. Han har av dessa 17 matcher plockat set i 16 av matcherna.

Under challengertouren besegrade han bra spelare som Granollers (x2), Kravchuk (x2), Macerias och Skugor.

Donskoy som kvalade in till Us Open var minst lika bra där. Han vann över De bakker, Ignatik, Taro Daniel och Lucas Pouille.

Dessa herrar spelade emot varandra 2014 ( då var Donskoy sämre och Cilic bättre och då vann Cilic efter tre set.)

Ska vi även se Donskoy resultat emot storservare har han fint facit där.
1:0 emot Raonic
0:1 emot Groth (tog set)
1:1 emot Isner

Med allt detta sagt tror jag en enormt formstark Donskoy nyper minst ett set av Cilic till det höga oddset 1.88 hos Unibet .


Lycka till vid rygg!

This is the stats tab
This is the post tip