Ju sämre form på serverobotar – desto mer överspel. Det är en ganska klok devis som jag är redo att skriva under på. Serva, det kommer Isner, Karlovic och grabbarna alltid kunna men hur matchen utvecklar sig avgörs av hur pass bra eller dåliga de är när bollen är i spel.

Isner är ett stort frågetecken just nu. Normalt går han alltid långt veckan innan en grand slam, mycket tack vare att motståndarna kanske inte har hundra procent fokus. Så han kommer allt som oftast varm i kläderna inför en storturnering. Nu åkte han på däng i första omgången i Auckland i en match där han var fruktansvärt dålig, och det är knappast så att Isner är en man som ena dagen spelar som en gud och nästa dag kommer ut som en futurespelare, man vet liksom var man har honom.

Så, även om Matthew Ebden inte fick någon kanonlottning... om han ska slå Isner någon gång så är det nu. Jag menar, Ebden avslutade 2017 med två challengertitlar och har inlett 2018 med att slå Tiafoe och ta set på Kyrgios. Han är helt klar i bra slag. Spelar ju dessutom på hemmabana här i Melbourne där han är bevisat stark.

Har 0-3 inbördes mot Isner men 2-1 mot Karlovic så även om statsen mot just Inser inte är så imponerade så kan han bevisligen hantera storservare. Har inga direkta luckor i spelet vilket alltid är irriterande för serverobotar.

Kan tänka mig att det skräller till här, det absolut minsta man kan begära är att Ebden tar ett set och då kommer över 39,5 games att ryka all värdens väg. Plockar spelet hos Bethard till 1,83.

This is the stats tab
This is the post tip