Kommer prova Shapovalov +1,5 set mot Kyle Edmund. Känns som att Edmund är oerhört överskattad på gräs, som att han är duktig på underlaget bara för att han är britt. För mig har han en hel del att bevisa innan man kan säga att han är en duktig grässpelare. Tror han nådde semifinal som bäst i junior-Wimbledon och utöver det har han slagit Gilles Simon på gräs. Han har bara vunnit två av nästan 20 matcher i raka set på gräs...och 20 matcher är mycket, så man kan inte säga att han inte har erfarenhet av underlaget, snarare att han inte verkar trivas på det.

Shapovalov har gjort två fina kval inom loppet av två veckor, han vann junior-Wimbledon förra året och har imponerat i kvalet till Queens där han slog Reilly Opelka (juniormästare i Wimbledon 2015) och Liam Broady som även han överskattas p.g.a sitt brittiska ursprung. Så jag menar, det är ingen duvunge som Edmund har att göra med här.

Också gräspremiär för britten vilket alltid kan vara trassligt. Man vet inte riktigt vilket skick han är i, gjorde knappast någon dundersucce på vårgruset som nog ändå får anses vara hans bästa underlag (även om han är allround).

Hemmabana på Edmund vilket så klart inte talar för oss, men det är nog det enda också. Plockar Shapovalov +1,5 set till 1,94 hos Nordicbet

This is the stats tab
This is the post tip