Då kör vi igång igen. Indian Wells alltså. Det är alltid ganska hög studs här vilket på ett sätt missgynnar hardcourtspelare. Eller, det är helt klart speciella förhållanden som normalt starka hardcourtspelare kan ha svårt med.

Jag brukar gilla att gå med spelare som behärskar hög studs och som har bra kick på serven. Eller spelare som generellt är duktiga på långsamma utomhusbanor.

Kan börja med att säga en sak, enligt mig är Escobedo en klart bättre
utomhusspelare än Gojowczyk. Tysken är ju extremt aggressiv i sin spelstil och har egentligen inte tillräckligt bra serve för att komma undan med så mycket serve- och volley som han gör - åtminstone inte på ett sånt här underlag.

Sist Gojowczyk försökte kvala in här var 2012 och då rök han i raka set. Normalt brukar han inte ens försöka kvala in till Mastersturneringar utan riktar istället in sig på Challengers med förhoppningsvis lite sämre sämre motstånd än vad det i vanliga fall brukar vara. Tittar man generellt var tysken plockar sina poäng så är det nästan uteslutande på snabba banor med låg studs, ganska motsatta förhållanden än vad som råder i Indian Wells.

Escobedo hade nog inte haft något emot att speeda upp underlaget här heller, men just mot Gojowczyk gör det inte så mycket. Han har högre säkerhet i grundslagen och kommer få tid på sig att passera tysken.

Tror att Escobedo haft bättre förutsättningar inför den här matchen också. Spelar ju trots allt på hemmaplan där han plockat i alla fall hälften av sina ATP-poäng.

Nej, lite för mycket väger över för amerikanen här så jag tar 1,75 hos Nordicbet .

This is the stats tab
This is the post tip