Man ska inte tjata hål i huvudet på folk, det är bland det värta jag vet. Hade med en tjej till alperna över nyår, där kan man snacka om att bli lobotimierad, hon var expert på att tjata hål i huvudet på mig.

Men ibland måste man highligta saker. Och det går inte att bortse från hur bra den höga höjden i Quito passar Karlovic – åtminstone i hans egna servegem. Bollen flyger extremt snabbt genom luften osv. Jag har tjatat om det så många gånger att jag knappt orkar skriva det längre.

Hur som helst, hans servar blir så fruktansvärt effektiv att han mer eller mindre blir obrutbar. Han har bara spelat den här turneringen en gång tidigare, då blev det torsk efter tre tiebreak mot bliviande titelvinnaren Estrella-Burgos. Vad som var signifikativ i den matchen? Det var att Karlovic bara förlorade 15 poäng i egen serve över 18 servegem (och tre tiebreaks). Pangade in nästan 40 servess... ja, ni hör ju. Själv var han inte heller ens nära att hitta en breakboll i den matchen...så i returspelet tycks han ha svårare än normalt här i Ecuador.

Han är ju liksom ingen vidare grusspelare, Karlovic, men det är inte Escobedo heller. Men han kan serva, den unga amerikanen, och lär ju se ut som ett serverobot mot Karlovic på det här underlaget. Han har bara mött storservare en gång tidigare – den gång på grus i Houston (som också spelas väldigt snabbt). Och även den matchen slutade i tre raka tibreak.

Nej, här kommer det att rassla in höga setsiffror och jag tycker faktiskt att över 10,5 games i första set till 1,71 hos Bethard är riktigt fint. Det enda som stoppar oss här är om någon av spelarna är i extremt dåligt skick, vilket såklart kan hända men en vanlig dag ska det här oddset ner runt 1,50.

This is the stats tab
This is the post tip