Kvartsfinalen i ATP Umag i Kroatien där italienaren Fabio Fognini möter ryssen Andrey Rublev i ett inte så enkelt möte, som marknaden föreslår. De har mötts en gång på grus-underlaget, för två år sedan i Barcelona (då Rublev var 17 år gammal), där Fognini vann med 3-6, 6-4, 6-1. Den gången lyckades Rublev knipa åt sig ett set - vilket jag är övertygad om blir fallet även nu.

Varken Fognini eller Rublev har hunnit klämma in någon turneringen sedan Wimbledon, så detta är deras första grusturnering sedan grässäsongen.

Den tio år äldre Rublev har faktiskt spelat hela fyra matcher i denna turnering. Så här har Rublev spelat i Umag:

Andrej Martin 7-6(5), 7-5
Carlos Berlocq 6-2, 6-4
Attila Balazs 3-6, 5-7 (kvalmatch 2)
Jordi Samper-Montana 6-2, 6-4 (kvalmatch 1)

Som ni ser ovan så har han vunnit den första matchen i kvalet men sedan förlorat den andra och sista kvalmatchen. Därmed gick Rublev in i turneringen som lucky looser (då Borna Coric inte kunde ställa upp i turneringen, så Rublev tog hans plats). Därefter har han skrällt i första omgången genom att passera Berlocq enkelt och sedan Martin planmässigt. Formen är god, inga tappade set i huvudturneringens två hittills spelade matcher så detta ska räcka för att utmana den ojämne Fognini.

Alla vet vi vad Fognini är kapabel till och hur många turneringar i rad han kan gå och vinna och att han har all världens talang, etcetera. Dock är hans mentala spel alltid ett frågetecken samt hans inställning till olika turneringar. Han har hittills fått spela en match i turneringen, mot Nicolas Kicker, som han slog ut med 6-4, 1-6, 6-2. Rent oddsmässigt var Fognini en ännu större favorit än vad han är just nu mot Rublev, men sjabblade till det helt onödigt i det andra setet, vilket återigen visar att psyket ännu inte är där.

Då Fognini inte har visat upp den bästa formen (långt därifrån) och därmed även tappat ett set, samt även tidigare tappat ett set mot Rublev då Rublev var två år yngre och två nivåer sämre, i mitt tycke, så finns det ett stort oddsvärde i att Rublev kan ställa till det för Fognini i denna match. Jag finner dock mest värde i att spela på att Rublev åtminstone vinner ett set mot Fognini och spelar därmed på Rublev 1.5 Set till 2.05 i odds (genom att boka Fognini 2-0) hos Betfair .

This is the stats tab
This is the post tip