Om jag ska välja ett spel till semifinalerna i Wimbledon så tar jag handikapp på Federer mot Berdych. Jag vet att Berdych stått för ett par fina skrällar mot Federer i stora sammanhang, men nu måste väl bara Federer vara för bra för tjecken. Alltså, Berdych är ju i semifinal på ett bananskal. Det är en förbannat lätt resa han gjort hit. Väldigt svårt att säga hur bra han egentligen är nu.

Frågan är inte om Federer vinner den här matchen, utan hur stort. Total kross av Dimitrov och Raonic – två spelare som förmodligen skulle vara favorit mot Berdych. Samtidigt har Berdych fått problem i mer eller mindre alla matcher så här långt i Wimbledon, undantaget matchen mot bedrövliga Ferrer.

Det är inte så att Federer har svårt för Berdych. Han spelar i ett väldigt högt tempo, Federer, och Berdych kommer att få springa... och när Berdych inte får stå och mata, då är han ingen bra tennisspelare.

Federer har vunnit deras sju senaste möten. Sist Berdych vann var 2013, det var under den perioden när Federer var sådär hemskt osäker. Men nu, som sagt, sju raka vinster mot Berdych och han har täckt sin handikapplina i alla utan en. Nej, det här kan mycket väl bli raka set för Federer.

Spelar Federer – 5,5 games till 1,72 hos Nordicbet

This is the stats tab
This is the post tip