Helt hopplös är han, Lucas Pouille. Efter en väldigt turlig run i Australian Open har han inte vunnit en enda match – på tre månader och fyra försök. Det är så klart vissa skador där emellan men han är inte ett starkt kort just nu. Och att han skulle hitta någon toppform till grussäsongen vore allt annat än logiskt.

Även om Pouille har en titel på grus så skulle jag säga att den bästa spelaren han någonsin slagit på grus är just David Ferrer. Slog visserligen Thiem i Monte Carlo för nått år sedan, men det är väldigt ovanligt att han vinner som underdog på det här underlaget.

David Ferrer gör sin sista säsong. Det här är en av hans sista turneringar och med säkerhet sista gången han spelar i Barcelona. Såg bra ut i första omgången mot obefintligt motstånd i form av Misha Zverev, men han gjorde en riktigt bra turnering i Miami för två veckor sedan och har lite form att luta sig på.

Ferrer slog Pouille på hardcourt under försäsongen, det är väl förmodligen den nivån Pouille också håller just nu. Och med det där franska psyket så... det kommer inte bli lätt att stå emot en Ferrer som spelar sista uppvisningsrundan i Spanien.

Favorit är han, och en klar sådan till 1,66 hos Bethard och FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip