Jag tycker att man ska vara enormt försiktig innan man investerar i David Ferrer. Han är 37 år gammal och har alltid levt på sin snabbhet och säkerhet. Det håller naturligtvis inte vid den här åldern. Han är mycket långsammare nu och kommer därför för sent till bollen och kan således inte upprätthålla en duglig säkerhet i spelet.

Så, vi kan inte räkna med Ferrer som storfavorit framöver. Det bevisade han inte minst förra året. Det funkade OK på grus där det fortfarande går långsamt, men på snabba underlag var han iskall, fick med sig fåtal godkända resultat i samband med en formtopp – utöver det var det mängder av plumpar.

Nu ställs han mot Yibing Wu som vann US Open för junisar i höstas. Han följde upp det med att vinna en challenger veckan efter, kanske inte det tuffaste av turneringar att vinna men vi kan räkna med att den här killen är på uppgång. Han är uppenbarligen bra på snabba hardcourtbanor, har slagit/hängt med ett par topp 100-spelare redan och med tanke på hur många set som Ferrer tappat på hardcourt mot svagt motstånd senaste året så är det absolut inte uteslutet att den här kinnesen kan få med sig ett bra resultat.

Jag tycker att +4,5 games är mycket fint till 1,84 hos LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip