Felix Auger-aliassime är en dundertalang men som kanske fick sitt mini-genombrott lite för tidigt. Det är uppenbart att han inte håller på den här nivån, åtminstone inte på det här underlaget. Vann två challengers förra året och den bedriften är enorm med tanke på hans ringa ålder. Men som sagt, det var på grus. På hardcourt har han ännu inte slagit något – som vid tillfället – var topp 100. Egentligen inte ens varit i närheten.

Extremt formsvag också, eller så är det bara att hans nivå är för låg på harcourt. Har bara vunnit en match i år där han tappade set mot en grusspecialist...dessutom torsk mot en annan extrem grusspecialist i challengern här i Indian Wells förra veckan. Nej, ett stort frågetecken kring Auger-aliassime på det här underlaget.

Ställs mot Bjorn Fratangelo i första kvalomgången och jag skulle verkligen bli förvånad om inte Fratangelo vinner det här. Även om amerikanen också trivs bäst på grus så har han senaste åren visat duliga resultat på hardcourt och får väl ses som en medelspelare på challengernivå på hard, och där är inte Auger-aliassime än, långt ifrån.

Fratangelo slog Tomic här förra året och pressade Berdych ordenligt, så han tycks gilla den något höga studsen. Inte förvånande dock, känns som ett underlag som passar Bjorn riktigt bra.

För mig ska han inte stå en punkt över 1,50 och som ni då säkert förstår så är allt över 1,60 ett bra spel. Jag kastar in mina polletter hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip