Överspelen haglar in i Quito så det är väl bara att haka på tycker jag. Frederico Gaio tycks trivas riktigt bra i de här snabba förhållandena. Han vann en Challenger i Biella förra året som också är bland de Snabbare på CH-touren, så visst, han klarar av att spela på snabba grusbanor.

Han håller sin serve betydligt lättare här än vad han gör i normala fall. I sina tre matcher så här långt har italienaren spelat fem set över 10,5 games och skrällt/semiskrällt i två matcher. Dessutom bara blivit breakad fyra gånger över 9 set, vilket är bra för att vara Frederico Gaio. I synnerhet med tanke på att han mött både Cecchinato och Souza.

Gerald Melzer har en tyngre serve än Gaio och är rättfärdig favorit, men är knappast gudabenådad i returspelet när det går så här snabbt. Gaio kommer dock få frukansvärt svårt att få hål på honom, mot Zeballos i första omgången vann österrikaren 85% av både sina första- och andraservar.

Melzer var i Quito även 2015 där han tog sig genom kvalet ända till andra omgången. Vad som är uppseendeväckande är att överlinan sprack i samtliga fem matcher. Så när vi summerar dessa två spelares historik i Ecuador så har 9 av 9 matcher spräckt överlinan och totalt har 11 tiebreak spelat på dessa 9 matcher.

Räknas med att det blir hyfsat tight i den här matchen och att överlinan på 21,5 spricker till 1,80 hos Nordicbet .

This is the stats tab
This is the post tip