Om jag säger så här, jag skulle inte spela Gasquet -4,5 games mot Istomin även om den sistnämnde alltså gav upp en challengermatch förra veckan. Två saker är tydliga med Gasqet, han har extremt dålig fysik och är fortfarande rätt formsvag – trots att han vann en challenger förra veckan. Anledningen till att han spelade den turneringen var givetvis för att hitta självförtroende och få lite matcher i kroppen.

Men kollar man på vad han presterade är det inget som imponerar egentligen. Han täckte bara sin handikapplina i en av fem matcher och fick alltså större problem än vad marknaden förväntat sig mot Andreozzi, Taro Daniel och Florian Mayer. Godkänt? Ja, men knappast jättebra.

Nu är det inomhustennis i Metz som gäller där det verkar går snabbt i år. De har bytt ut underlaget till en annan typ av hardcourt. Vad nu det gör för skillnad vet jag inte, men det tycks i alla fall fortfarande vara en av de snabbaste turneringarna på ATP-touren. Istomin är absolut duglig inomhus. Han har ju sin serve och follow up-slag som gör att han, en bra dag, blir farlig mot precis alla.

Det lilla dilemmat här är att Gasquet alltså har 6-1 inbördes på Istomin. Men benar man ut dessa matcher så kan man konstatera att fransmannen bara täckt sin lina i 2 av 6 färdigspelade matcher.

Tycker att Istomin ska täcka 4,5-linan väldigt ofta med dagens förutsättningar och särskilt med tanke på att Gasquet kommer från en knackig period. Finns till 1,66 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip