Skulle inte investera några större polletter i Gasquet till 1,10 mot Sonego. Det här är en otäck motståndare för fransmannen. Har från ingenstans tagit jättekliv i utvecklingen och undervärderas gång på gång – värdet i den här matchen ligger utan tvekan på italienaren.

Inte nog med det, nu börjar den ordentliga värmeböljan i Melbourne och det trivs absolut inte Gasquet med. Att han ska trippa omkring i 37 graders hetta och bolla gris med en extremt formtoppad Sonego som tagit enorma kliv i utvecklingen senaste halvåret....det tror i alla fall inte jag på.

Han har ett riktigt bra vapen i serven, Sonego, vilket gör att jag tror att han – även om Gasquet visar sig på tok för bra – kan hålla siffrorna jämna.

Han höll sig faktiskt obreakad i kvalet, italienaren och då mötte han ändå Tomic i kvalfinalen. Har senaste tiden fina framgångar på snabba underlag och det lär sannerligen gå fort imorgon. Flera spelare har beskrivit underlaget som isbanor och Snabbare än indoor – då har de ännu inte upplevt den där sjuka värmen när bollen flyger ännu Snabbare i luften.

Ingen flygande start på säsongen för Gasquet så här långt och det är lite halvsvårt att sia om hans form. Oavsett så är jag villig att lasta in på Sonego +8,5 games till 1,71 hos LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip