Jag tycker att det luktar skräll mellan Goffin och Gilles Simon. Dels för att Simon undervärderas en smula efter att han tvingades till tiebreak i skiljeset mot Yannick Maden. Den matchen skulle han, om rättvisa skipats, vunnit kontrollerat i raka set. Nu tog Maden tillvara på sin första breakboll som också råkade vara setboll i andra set och därefter började cirkusen. Tycker dock att Simon returnerade bra i matchen och han är ju lite av en inomhusspecialist.

Vill egentligen peka på två saker. Dels hemmabana för Simon och han tillhör ju det franska gardet som höjer sig ett snäpp i Frankrike. Men också att han faktiskt har 2-1 på Goffin och dessutom tagit set i samtliga tre möten. Han tycks alltså ha ganska lätt för Goffin vars status är lite oklar. Man kan ju lugnt säga att belgaren floppade i Australian Open som är hans hittills enda turnering i år.

Eller, han har ju spelat David Cup också, Goffin. Två matcher varav en icke-match och i den andra tappade han set mot Fucsovics. Inte jätteilla men knappast något styrkebesked heller. Simon var inte uttagen i Frankrikes trupp och borde då rimligtvis komma bättre förbered till Montpellier.

Nej, som sagt, luktar lite skräll här. Goffin har en del av bevisa innan man kan slå fast hans nuvarande nivå samtidigt som Simon definitivt borde vunnit sin öppningsmatch enklare. Tar fransmannen +1,5 set till 1,91 hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip