Ett handikappspel på Mikael Ymer ska väl kunna gå vägen. Han täcker väl mer eller mindre alltid sin handikapplina oavsett motstånd. Det är en indikation på att han är underskattad av marknaden och förmodligen är han den mest underrankade spelaren på hela touren. Spelade bara fyra turneringar förra året men nådde ändå en ranking på ca 400. Skulle säga att han har en spelstyrka runt 100 när han är som bäst.

Förmodligen är han bättre än sin storebror men det där är lite halvsvårt att bedöma.
De möttes ju på grus i Davis Cup i höstas. Mikael gjorde en bra match och höll setsiffrorna jämna med 6-3,6-3,7-6 och även om hans skadefrånvaro varit lång så är det inget snack om att han förbättrats av att ligga på gymmet. Vann en future i debuten och tappade bara strögames mot spelare runt 300 på rankingen.

Till skillnad från Elias så tycks Mikael kunna hantera alla underlag. Var ju i final i junior-Wimbledon, slagit Verdasco inomhus och gått långt i ett par Challengers på grus. Har en klart bättre backhand än Haase också.

Haase förresten, gjorde en ordentlig plattmatch mot Lorenzi i Indian Wells och det är inte ovanligt att spelare som är kalla i IW även är kalla i Miami. Han är ju ojämn, inte bara match-för-match utan även under matcherna är hans nivåskilland påtaglig från set-till-set. Blir alltså absolut inte förvånad om Mikael lyckas ta ett set här.

+4.5-linan tycker jag att han ska täcka oftare än de 1.85 som erbjuds hos LeoVegas . Han brukar ju som sagt ta chansen när det dyker upp.

This is the stats tab
This is the post tip