Första omgången av ATP Cincinnati i USA där argentinaren Juan Martin Del Potro ska möte tjecken Tomas Berdych. Marknaden har haft svårt att bestämma sig för vem som är favorit i matchen, då oddsen på båda spelare har gått både upp och ner. I mitt tycke ska Del Potro självklart bära favoritskapet och vara en klar favorit till att vinna mötet. I och med att oddset börjar gå upp mot nästan dubbla pengar finner jag ett intresse att kika närmare på ett spel.

Om vi endast tittar på inbördes möten så är det oavgjort mellan Del Potro och Berdych, där resultatet är 4-4. Dock har spelarna haft olika uppladdningar och främst resultat sedan hard-court säsongen satte igång efter Wimbledon, så de kommer till detta möte med olika förutsättningar.

Del Potro har hunnit spela två turneringar, där han har fått åka ut mot betydligt starkare formspelare än vad Berdych är just nu:
Canadian Masters R32 Hard Denis Shapovalov 3-6 6-7
Canadian Masters R64 Hard John Isner 7-5 7-5
Washington R16 Hard Kei Nishikori 4-6 5-7
Washington R32 Hard Lukas Lacko 7-5 6-2

Del Potro har stött på tuff patrull i sina samtliga matcher, men ändå klarat av att vinna mot Lacka och Isner, vilket är imponerande på hard-court underlaget. Han har fått bra med vila och uppladdning inför turneringen så här ska han vara pigg och fräsch och redo att slå Berdych.

Efter att ha spelat endast en turnering på hard-court ser Berdych statistik ut på följande sätt:
Los Cabos SF Hard Thanasi Kokkinakis 6-3 6-7 4-6
Los Cabos QF Hard Adrian Mannarino 4-6 6-3 6-4
Los Cabos R16 Hard Akira Santillan 6-3 6-1

Rent fysiskt så såg det inget vidare ut i den senaste förlusten mot Kokkinakis i Mexiko. Därefter ställde Berdych inte ens upp i Montreal, så jag ser inte honom som helt hundra då det kan röra sig om lite skadekänningar efter en lång säsong. Med det i tanke ska Berdych definitivt inte ha en öppen chans att slå den tuffe Del Potro som slår alldeles för hårt för att en Berdych, som inte är i sin bästa fysiska form, ska kunna klara av.

Därmed finner jag ett stort värde i att spela på att Del Potro vinner matchen mot Berdych till 1.87 i odds hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip