Första rundan i anrika Wimbledon där jag finner mest värde i en match mellan kroaten Ivo Karlovic och slovenen Aljaz Bedene. Visst har Karlovic spelat bra på sistone, på gräset där hans serve verkligen kommer till stor nytta, men han är också i slutet av sin karriär och möter en spelare som han minst sagt har stora problem mot. Bedene har haft ett lysande år så i detta möte kan vad som helst hända.

Ivo Karlovic har blivit 38 år gammal. Förvisso finns den stora tunga serven fortfarande där men han har också blivit extremt ojämn. Under den korta grässäsongen har han lyckats ta sig till final i s-Hertogenbosch, Holland, där han tog sig förbi Cilic i semifinalen efter två lysande tie-breaks (och ett förlorat set) men Gilles Muller förlorade han båda tie-breaks mot i finalen. Därefter åkte han till Hall i Tyskland, för att åka ut direkt i första rundan mot Youzhny, som är ur form, i två raka set. När Karlovics serve och nätspel inte fungerar så kan i princip vilken som helst topp 100 spelare slå honom, relativt enkelt också. I sin öppningsmatch ställs han mot en spelare som han aldrig tidigare har besegrat.

Aljaz Bedene, född i Slovenien men spelar för Storbritannien, har rankning 56 i världen och har lyckats slå Karlovic tre gånger, utan att förlora en endaste gång. I två av dessa möten har Karlovic lämnat walk-over, pga skador, men det är sådant som hör till. Då Karlovic belastar sitt vänstra knä och ryggen så oerhört mycket vid servarna blir det lätt hänt att han sliter ut sig. I de stora och långa turneringarna kan det vara kostsamt, samt att Karlovic har spelat många matcher på sistone, så Bedene ska ha goda möjligheter att på allvar utmana servejätten.

Då Bedene endast har ställt upp i en grästurnering har han besegrat Istomin 3:6, 6:2, 6:1 och Escobedo 6:3, 6:4 innan vinnaren av turneringen Gilles Muller blev för svår 3:6, 6:3, 4:6. Bedene har haft två veckor på sig att förbereda sig för Wimbledon så han kommer hit utvilad och taggad till tänderna, för att försätta på sitt succéår.

Marknaden är uppe i hela 2.95 i odds på Bedene mot Karlovic så jag finner ett stort värde och lägger ett spel på en rak Bedene seger hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip