Jag tror faktiskt inte att Del Potro får några större problem med Ivo Karlovic. Det finns i alla fall ett par saker jag vill peka på som väger över till argentinarens fördel.

1. Karlovic har bara vunnit en av fem matcher mot Del Potro (på gräs)
2. Karlovic har bara brutit Del Potro en gång på 13 spelade set.
3. Bara tre av 13 set mellan dem har gått till TB

Det där var lite statistik. Men man kan också påpeka att Del Potro har en helt annan räckvidd än majoriteten av spelarna på touren vilket gör att han når tillräckligt många av Ivos servar för att göra kroaten obekväm.

Man hade kunnat tro att hemmanationen skulle göra underlaget så snabbt som möjligt inför den här drabbningen. Det skulle nämligen missgynna Delbonis och gynna Karlovic. Jag vet inte, man kanske försökte, men i så fall misslyckades man. Det är precis samma typ av underlag som i ATP Zagreb där Karlovic har oförskämt dåliga resultat. Trots att det alltså är hemmaplan.

Tycker också att Karlovic avslutade säsongen sämre än vad man kan förvänta sig. I Paris var han direkt oduglig och rent formmässigt är det ju svårt att sia något med tanke på att ingen av dem spelat på drygt en månad. Men Del Potro hade ju ett längre uppehåll mellan Wimbledon och OS, och då inledde han med att slå Djokovic och tog sig ända till final.

I teorin kan det räcka med att Del Potro bryter Karlovic en gång för att -4,5 games ska sitta. Jag tror dock att han vinner med större marginal än så. Oerhört viktig match det här för Argentina om man nu vill vinna DC.

Spelet -4,5 games finns till 2,15 hos Unibet

This is the stats tab
This is the post tip