Det är väldigt gynnsamma förhållanden för Ivo Karlovic i Tokyo och man kan väl säga lugnt att han trivs när det går snabbt. Förra året spelade han sju tiebreak på lika många set och snittade över två ess per servegem.

Han håller serven 95% av servegemen och breakar mindre än 5% av returgemen här. En snabb uträkning ger oss då ca 1,62 i odds på över 10,5 games i första set. Vad är det då att orda om, tänker ni? Man måste dock ha i beaktelse att Karlovic inte spelat sedan US Open och har haft ett ganska dåligt år. Det är dessutom första set i första omgången av en turnering som alltid är lite vanskligt, man vet ju inte hur förberedelserna varit.

Vad som dock är givet är att Ebden gjort ett mycket imponerande kval genom att slå Nicolas Kicker och Yannick Hanfmann. Han var visserligen favorit i båda matcherna men blev bara bruten en gång på vägen. Och lyckas bara Kicker och Hanfmann bryta Ebden en gång över fyra set, då ska Karlovic inte ha en chans i världen att bryta honom.

Nu funkar det inte riktigt så och jag tycker att man kan lägga på ett par punkter till de 1,62 som jag fick fram på över 10,5 games. Men jag menar att det ändå är värde att spela över 10,5 games i första set till 2,05 hos Leo Vegas.

This is the stats tab
This is the post tip