Andra omgången av ATP Umag i Kroatien där fransmannen Kenny De Schepper möter italienaren Alessandro Giannessi. Marknaden har öppnat med Giannessi som favorit, precis som för två år sedan, även då felaktigt. Enligt mig ska De Schepper vara en liten favorit inför mötet. Då det erbjuds en bit över dubbla pengarna finns därmed ett värde att hämta.

Spelarna har mötts endast en gång tidigare. Det var för två år sedan, på grus, där oddsen var exakt likadana som de är inför detta möte. Den matchen vann De Schepper med 6-0, 7-6(2). I denna match var De Schepper bättre på allt, serven, returer, mindre antal misstag, fler antal vinnande slag, fler procent på första serven. Giannessi hade verkligen inte mycket att komma med då. Nu ska de mötas igen men förutsättningarna har inte förändrats så mycket sedan senast.

De Schepper har kvalat in till turneringen genom att slå ut Matteo Viola med 6-2, 7-5 och sedan hemmasonen Franko Skuggor med 1-6, 7-6(2), 7-6(7). Därefter skrällde han i första omgången genom att passera landsmannen Paire med 6-2, 4-6, 6-3. Formen är på topp efter tre segrar i rad, i denna turnering, så De Schepper ska utan tvekan vara en liten favorit mot en spelare som han tidigare har besegrat.

Giannessi har inte behövt kvala in i denna turnering utan har spelat första omgången direkt, där han vann mot Marc Polmans med 6-7(3), 6-3, 6-4. Det som skulle ha varit en enkel match förvandlades till en thriller där Giannessi till slut vann med nöd och näppe. Giannessi form har inte varit på topp sedan finalförlusten i Caltanissetta Challenger för en månad sedan. Med det spelet han visade upp i första omgången räcker det inte för att bära favoritskap mot en formstark spelare som De Schepper är i nuläget.

I mitt tycke ska De Schepper vara en liten favorit till att vinna mötet. När marknaden (som är på väg ner på De Schepper) erbjuder 2.15 i odds på en De Schepper seger så finner jag ett värde och lägger ett spel hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip