Det här missar inte Kerber. Hon är ju rankad runt 20 i världen men är, när hon spelar på sin högstanivå, den rättmätiga världsettan. Har ett betydligt stabilare grundspel än Keys och kan spela i ett högre tempo.

Kan tycka att deras head2head speglar verkligheten rätt bra: 6-1 till tyskan där Keys enda seger kom på gräs, ett underlag som passar hennes fina serve bra.

Har varit många ”icke-matcher” för båda två så här långt. Kerber har gjort rent hus med undantag för Su Wei Hsieh som nöp ett set i fjärde omgången. Sen vet jag inte hur rättvist det var, Kerber hade full kontroll och var överlägsen i samtliga tre set.
Som jag nämnde ovan, Madison Keys har en av de bättre servarna på WTA-touren men möter nu också en av de bästa returtagarna och när bollen är i spel kommer Kerber vara den säkrare av dem. Men visst, servar Keys som en galning så blir hon svåråtkomlig även för Kerber men i slutändan ska tyskan vara för smart i returspelet.

Känns som att de senaste veckorna bevisar att Kerber faktiskt är tillbaka i närheten av sin högstanivå och man får inte glömma att hon trivs bra på snabba hardcourtbanor och har ju en titel här i Melbourne från 2016.

Som sagt, lite för mycket talar för Kerber och jag är villig att skicka in mina polletter på henne till 1,65 hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip