Grand Finale i ATP Washington där sydafrikanen Kevin Anderson möter tysken Alexander Zverev. Båda spelarna har haft en härlig vecka på touren där de har förtjänat varsin finalbiljett efter att ha varit de bättre spelarna i alla sina matcher. När de nu ställs mot varandra för tredje gången så räknar jag återigen med att det blir ett tufft möte, precis som det har varit vid tidigare tillfällen. I och med att de båda har varit duktiga på att hålla sina servar i turneringen ser jag detta som en lång affär, med många games så ett över-spel på antal games i matchen är av intresse.

För att ta sig till finalen har Kevin Anderson slagit ut följande spelare:
Jack Sock 6-3 6-4
Yuki Bhambri 6-4 4-6 6-3
Dominic Thiem 6-3 6-7(6) 7-6(7)
Malek Jaziri 6-4 6-1

Jaziri var en promenad i parken, medan Thiem verkligen gav Anderson en rejäl utmaning med två tie-breaks i matchen. Just tie-breaks är något jag förväntar mig också mot Zverev.

För att ta sig till finalen har Alexander Zverev slagit ut följande spelare:
Kei Nishikori 6-3 6-4
Daniil Medvedev 6-2 6-4
Tennys Sandgren 7-5 7-5
Jordan Thompson 4-6 6-3 7-6(5)

Det var nära för Zverev att åka ut redan i första omgången, med en tie-break som han slutligen vann med 7-5 i tredje setet. Därefter har han inte tappat något set i turneringen. Dock har även matchen mot Sandgren slutat med 24 games. Då Anderson är betydligt svårare att bryta kommer Zverev att få det tuffare i finalen.

Två gånger tidigare har Anderson och Zverev mötts. Första gången var faktiskt här i Washington år 2015, där Zverev vann med 2-6 6-3 6-4. I år möttes de också i Rom där Zverev vann med 6-4 4-6 6-4. Båda mötena har tagit tre set för att kora fram en vinnare - vilket också bör vara fallet även i detta möte, med tanke på hur bra båda spelarna har lirat denna vecka.

Jag tar dock det säkra före det osäkra och finner faktiskt mest värde i linan över/under 22.5 games, då det räcker med två set för att täcka den. Därmed lägger jag ett spel på över 22.5 games i matchen till 1.72 i odds hos Bwin .

This is the stats tab
This is the post tip