Kommer gå med Khachanov i första omgången av Monte Carlo. Det ska passa Mahut lite för dåligt det här, Monte Carlo är nämligen det kanske långsammaste underlaget av dem alla. Han kommer få ruskigt svårt att döda bollarna och hans nätspel på grus är ganska chansartat. Motståndarna får lite för mycket tid, särskilt här.

Khachanov är ju en powerspelare av rang, slår ruskigt hårt och tränade i Spanien under sina tonårsdagar, tillsammans med Ymer faktiskt. Hur som helst, där lärde han sig att spela på grus så det är egentligen inte så konstigt att han lyckats slå Baustista Agut och Kohlschreiber i liknande förhållanden.

Har haft en ganska stor potion otur i år, ryssen. Hängt med topp 50-spelarna ganska bra, men många torsk i skiljeset och andra jämna matcher.

Under åren har Mahut åtta förluster och tre vinster i Monte Carlo vilket vittnar om att det kanske inte är hans favoritturnering på touren. Skulle tippa på att han redan nu har tankarna på gräset och att hans grussäsong blir rätt tung. Brukar dock gå hyfsat på hemmaplan i RG, men innan dess lär jag inte backa honom på gruset.

Khachanov finns till 1,62 hos Ladbrokes

This is the stats tab
This is the post tip