Det här är verkligen jättemärkligt. Tiebreak i första set mellan Sam Groth mot John Isner ger 2,15 hos Bethard . Samma spel mellan Denis Kudla och Ivo Karlovic ger 2,00 hos samma bolag.

Först och främst så kommer det att bli tiebreak mer än 50% av alla spelade set i båda matcherna. I Newport har John minst ett tiebreak i samtliga matcher senaste åren och då har han inte mött någon storservare som Groth direkt.

Vad som talar emot tiebreak här är att Groth vevade in 13 dubbelfel på tre set i förra omgången. Ett tecken på att han gick riktigt hårt på andraserven. Det tror jag emellertid inte att han kommer göra idag. Isner är en så pass svag returtagare på gräs att det inte ska behövas.

Ivo Karlovic har en högre frekvens av tiebreak i den här turneringen men har också mött bättre servare genom åren. Under 2015 och 2016 har han spelat 22 set i Newport varav 13 har slutat med tiebreak. Ett klart hack över 50% av seten.

Varje match melan dem (3 av 3) har innehållit tiebreak också. Rätt sjukt förresten att Lacko tvingades till tiebreak mot Opelka i första omgången. Amerikanen driftade 40 punkter precis innan matchstart och kom ut som ett spöke.

Jag tar tiebreak i första set mellan Kudla – Karlovic & Isner – Groth till 2,00 och 2,15 hos Bethard och lägger in en liten peng på dessa i en dubbel till 4,30.

This is the stats tab
This is the post tip