För en vecka sedan var Nick Kyrgios matförgiftad, sas det. Blir man matförgiftad av virus så tar det ett par veckor att återhämta sig. Om det är bakterier så gäller 12 timmar upp till två dygn. Vi kan nog konstatera att det här rör sig om det sistnämnda. Annars skulle han naturligtvis inte vara på plats i Miami.

Så länge Kyrgios är någorlunda kry så tror jag att han kommer krossa Dzumhur. Spelade ju bosniern i första omgången mot Chung och båda två var precis lika dåliga. Det gick verkligen inte att hålla serven för någon av dem. Dessutom tog Dzumhur en MTO och genomgick en ordentlig läkarundersökning, som om han var sjuk på riktigt. Efter det slog han fyra dåliga stoppbollar i ett och samma servegem. Förlorade det såklart, men det fina med Dzumhur är att han aldrig ger upp. Han lyckades alltså rädda fem matchboll i två olika servegem för att sedan vinna matchen i TB.

Jag är nog mer oroad över bosniers hälsa än Kyrgios, trots att Kyrgios alltså var matförgiftad för en vecka sedan. Det var i samband med att han skulle spela kvartsfinal mot Federer i IW och min gissning är att Nick hade ställt till det ordentligt för Fed. Han servade sinnessjukt bra i Indian Wells, bättre än så har han inte servat, och jag ser egentligen ingen anledning till att det skulle hålla i sig i Miami också. Fler returer kommer med största sannolikhet att komma tillbaka i spel, men man ska veta att Nick är sannslöst svårbruten.

Lite lägre studs i Miami jämfört med IW, tror att det ska passa Kyrgios rätt bra. Han är duktig på att ta bollen lågt och kommer att bomba sönder Dzumhurs backhand som var ovanligt svag i första omgången.

Provar 2-0 till Kyrgios till 1,61 hos Nordicbet

This is the stats tab
This is the post tip