Jag har rätt stort förtroende för lill-Ymer mot Laakosonen. Visst, Laaksonen har utvecklats senaste året, ganska ordentligt också, men om Ymer hittar lite flow så tar han garanterat ett set här. Han har ju ingen bra serve direkt, Ymer, och är därför beroende av momentum och rytm. Då är det lätt hänt att det blir höga toppar och låga dalar under matcherna.

Mikael har ju bevisat att han höjer sig ett hack på hemmaplan. Tycker hans tre vinster i challengern i Båstad är ett bra kvitto på det, men så har ju också slagit Verdasco och tagit set på Karlovic i Stockholm. Så, helt klart en duktig hemmaspelare.

Jag tror helt klart att det här blir en jämn match, Ymer kommer inte vika ner sig som han gjorde mot Mayer förra veckan. Tror att den förlusten berodde mycket på att hans fysik är dålig, han orkar helt enkelt inte fyra matcher i dagens skick.

Min bedömning är att Ymers nivå är bäst i landet och bör vara någonstans runt 150 på rankingen. Hans backhand är topp 50 och spelsinnet kanske bättre än så. Men man får problem med ett så pass svag serve som han ändå har. Så, på en rättvis ranking har jag Laaksonen bara ett fåtal hack bättre än Ymer. Det borde bli jämnt det här och därför spelar jag Ymer +1,5 set till 1,70 hos Nordicbet .

This is the stats tab
This is the post tip