Även om Monfils bollade gris med Cuevas så är jag ändå lite skeptisk till honom. Inte helt orimligt att han väljer att spela i Sydamerika för att spara på kroppen, det är betydligt mindre slitsamt att springa omkring på grus än att spela inomhusturneringarna i Frankrike.

Han är ju ingen större grusspelare heller, Monfils. Han kan absolut sprattla till och gå djupt emellanåt men i mindre grusturneringar har han ett bedrövligt facit. Sen ska man veta att gruset i Sydamerika är väldigt olikt gruset i Europa. Det är inte ovanligt att man ser spelare som presterar i Europa men som inte göra det i Sydamerika och vise versa. Ska kanske tillägga att Monfils gör sin första vintertour i Sydamerika någonsin, så ja... han är prövad här och imponerade inte alls i Quito förra veckan.

Möter Dusan Lajovic i andra omgången, för något år sedan var han väldigt grusspecialiserad, Serben, men har utvecklat hardcourtspelet nu. Men som sagt, grus är hans bästa underlag. Han gjorde en klart duglig match här i första omgången och har tidigare slagit bland andra John Isner i den här turneringen.

Det går väldigt långtsamt i den här Buenos Aires och det ska egentligen inte gynna Monfils, åtminstone inte om han sprider bollar som han emellanåt kan göra på grus. Förra året spelade han bara fem matcher på grus och jag vet inte riktigt om han fortfarande är att räkna med på det här underlaget.

Det kan absolut skrälla till här, Monfils servade inte in ett enda ess i första omgången och då klingar i alla fall varningsklockorna i mina öron. Tror att det blir en jämn historia och värdet ligger på Lajovic.

Tar +1,5 set på serben till 1,74 hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip