Maximilian Marterer under 90,5 på världsrankingen när vi summerar 2018.

Ja, det är jag övertygad om. Han är bäst på challengertouren och kommer inte ha några större problem att etablera sig på ATP-touren – han kommer åtminstone inte göra bort sig. Kommer vara direktkvalificerad till samtliga Grand Slams där han förra året kammade noll, så det finns utan tvekan poäng att hämta för honom.

Det är en spelartyp som jag gillar. Slår sjukt hårt, servar bra....ja, en sann powerspelare om man vill slänga sig med sådanna uttryck.

Hans ranking just nu är 90, så spelet går ut på att han inte ska tappa i ranking. Det tror jag inte han gör heller. Är fortfarande väldigt ung (22 år) och är fantastiskt bra på snabba underlag men behärskar även grus. Kommer med säkerhet göra bra resultat i Tyskland/Österrike. Han hade dessutom en taskig lottning under grässäsongen. Dålig lottning och otur, så även där finns det mer poäng att hämta. Har för mig att han varit djupt i junior-Wimbledon så visst hanterar han underlaget.

Tror han kommer plocka 1-2 titlar på challengertouren och börja ta sig an de större turneringarna vart eftersom. Att han slutar åretsrankingen bättre än 90 ser jag som självklart.

Tar alltså Maximilian Marterer under 90,5 på rankingen efter säsongens slut till 1,87 hos LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip