Andra omgången av ATP Hamburg i Tyskland där vi har ett sjukt spännande möte mellan argentinaren Leonardo Mayer och tysken Jan-Lennard Struff. Marknaden har öppnat med Struff som favorit i ett. Hur jag än vrider och vänder på detta möte så är det helt öppet i mitt tycke. I och med det så finns det ett stort oddsvärde att hämta på spelaren som har den kanske bästa formen i turneringen för tillfället.

Nog för att Mayer brukar blanda och ge - men håll med om att han gjorde en fantastisk match senast, då han slog den högst rankade spelaren i turneringen, nämligen Albert Ramos-Vinolas. Matchen varade i över tre timmar och bjöd på högklassig grustennis. Där visade Mayer inga som helst svaghetstecken utan spelet stämde till punkt och prick. Det som jag personligen blev mest positiv överraskad över var hans baslinjespel och i synnerhet hans backhand - stundtals som Wawrinkas i Franska Öppna. Matchen slutade 6-7(3) 6-3 7-6(4). Med den formen som Mayer visade upp ska han inte vara underdog mot Struff.

Efter fyra raka förluster fick Struff en seger mot Evgeny Donskoy med 6-3 6-4. Där gjorde Struff en helt okej match, bortsett från en viktig grej - att han endast fick in sin första serve nästan varannan gång (51%). Jag ser detta som ett problem och en stor utmaning mot Mayer, som i sin tur returnerade mycket väl mot Ramos. Så jag räknar med en hel del breaks för Mayers del. Dessutom bröt Struff sin motståndare två gånger på tio försök, vilket också är någon han inte kommer bjudas på mot Mayer, som servar stabilt.

Inbördes har spelarna mötts två gånger där de har varsin seger.
2013 Hamburg R64 grus Jan-Lennard Struff Leonardo Mayer 3-6 6-4 6-4
2013 Halle R32 gräs Leonardo Mayer Jan-Lennard Struff 7-6(4) 6-4

Alltså, för fyra år sedan vann Struff mötet i Hamburg, även då efter en lång och svår tre sets match. Även om Struff borde ha hemmaplans fördel så finner jag Mayer som den spelaren med bättre form. Därmed finns det ingen favorit enligt mig till att vinna denna match. Då oddset på att Mayer befinner sig på 2.35 gånger pengarna finner jag ett trettiofem-punkters värde på att han vinner matchen och lägger spelet hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip