Man kan ha lite olika synvinklar på den här matchen. Vi har det klassiska, att Schwartzman är en klart bättre tennisspelare plus att det långsamma underlaget i Båstad talar till hans fördel. Och så har vi ett par klassiska grejer som talar till Marterers fördel. Han har gjort ett jättebra kval till Båstad, har spelat in sig på underlag samtidigt som Schwartzman gör sin första match sedan grässäsongen.

Schwartzman brukar inte spela gräs. Han har gjort det två tidigare säsonger och båda gångerna har han förlorat nästföljande match – mot skräpmotstånd. Kollar man generellt när argentinaren byter underlag så går det inge vidare. Han är faktiskt en av sämre spelarna på touren att anpassa sig till nya underlag och även om vi pratar grus nu så... han vinner i snitt färre än hälften av sina matcher när han byter underlag.

Marterer är väl ingen gruskung men knappast oduglig på underlaget. Gjorde en riktigt bra match i kvalfinalen mot Calvin Hemery som slagit två topp 100-spelare på grus senaste månaden. Marterer var förresten en av få spelare att pressa Chung när han var som hetast under grussäsongen, så visst kan han hatera gruset, tysken.

Har förresten en riktigt bra serve och jag blir inte alls förvånad om Schwartzman är lite trögstartad här, då kommer Marters serve bli svårhanterlig.

+4,5-linan ska han täcka i alla fall. Finns till 1,78 hos Leo Vegas

This is the stats tab
This is the post tip