Maximilian Marterer mot Dominic Thiem i ATP Halle. Bergtvåa tänker nog majoriteten, men det här kan bli trassel för Thiem. Marterer har ett rätt gräsanpassat spel och har redan spelat tre matcher på underlaget den här säsongen, något som är extremt gynnsamt inför det här mötet. Thiem gör nämligen gräsdebut.

Jag undrar om inte Thiem överskattas lite på gräs tack vare vinsten i Stuttgart förra året. Kommer ihåg hur sjukt bra han servade i den turneringen, bland det bästa han någonsin servat och då spelar det liksom ingen roll om hans grundspel inte är särskilt gräsanpassat. Han är direkt dålig på att ta bollen lågt och hinner inte alltid med att svinga på sin backhandsida när det går för fort.

Returspelet är väl inte Thiems största styrka heller. Han kommer chippa tillbaka väldigt mycket och av det jag sett av Marterer så här långt under grässäsongen så hanterar han korta returer väldigt bra. Servar bra gör han också, Maximilian, så jag kan tycka att han ska kunna täcka +4,5-linan bara genom att vara precis så solid i sina egna servegem som han varit hittills under grässäsongen.

bet365 ger oss 1,72 på +4,5 games till Marterer.

This is the stats tab
This is the post tip