Första omgående av ATP Umag i Kroatien, där vi har ett spännande möte mellan ryssen Mikhail Youzhny och argentinaren Nicolas Kicker. Marknaden öppnade med Youzhny som favorit men oddset har börjat stiga på honom och det dröjer nog inte länge innan Kicker bär favoritskapet, även oddsmässigt. Därmed är det läge att spela på att Kicker tar sig vidare till den andra omgången redan nu.

Efter att ha haft en bedrövlig grussäsongen har Youzhny bestämt sig för att åka till soliga Umag för att spela ytterligare en grus turnering. Varför? Ingen aning. Det går inte att bortse från att han är faktiskt här på semester och passar på och spelar lite tennis under tiden. Hela hans säsong har varit dålig och han har tappat återigen i rankningen, där han för tillfället parkerar på en 76:e plats. Detta år har han spelat fem grusturneringar och endast vunnit tre matcher - där de flesta av dem har varit kval till huvudturneringen. Han har inte lyckats att kvala in till varken Madrid eller Monte Carlos under grussäsongen. Så jag förstår inte varför han biter sig fast på grus, när han i stället kan fokusera på den amerikanska sommaren och spelare på hard-court turneringar, om han nu vill ha den bästa uppladdningen inför US-Open. I stället åker han till Kroatien, så jag är inte övertygad om att han är där helt för att endast fokusera på tennis, till skillnad från hans motståndare Nicolas Kicker.

Den mesta delen av säsongen spelar Kicker på underlaget grus, där han blandar Challengers med ATP turneringar. Just på grus känner han sig mest komfortabel och det är där hans spelstil får mest utdelning. Efter uttåget i Wimbledon åkte han till Perugia i Italien och hann med att spela två matcher utomhus på grus. Att han dessutom har dessa två matcher inför Umag är till hans stora fördel, i jämförelse med Youzhny som inte har spelat på grus sedan första omgången av Roland Garros i maj månad - där han åkte ut mot Rogerio Dutra Silva.

Rent generellt har Nicker en bättre form, ett bättre spel på grus och mer motivation till att faktiskt spela i Umag än vad Youzhny har, så jag håller Nicker som en favorit här och lägger ett vinnarspel på honom till 2.03 i odds hos Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip