Alla som spelar challengern i Milan har noll ambitioner att ta sig någonvart i Wimbledon. Det är sedan gammalt. Delbonis brukar gå djupt i den turneringen och sedan mer eller mindre bli nollan i första omgången i Wimbledon. Men vad gör det? Han åker ju bara dit för att hämta startpengarna.

Precis samma sak gäller Thiago Monteiro. Han spelade i Milan där han rök direkt och har dessutom ingen erfarenhet av grässpel. Eller jo, han försökte kvala in till Wimbledon förra året. Då blev det torsk 6-0, 6-4 mot Julian Reister som inte varit att räkna med på 4-5 år.

Monteri är alltså en utpräglad grusspelare. Han har inga resultat över huvud taget på snabba banor och lär vara hästlängder ifrån Whittington som kvalat in till Wimbledon. Whttington har ju ett par riktigt fina resultat på gräs i år. Slog Kudla i kvalfinalen vilket är galet starkt och dessutom slagit Taylor Fritz och pressad 2015-års juniorwimbledonmästare till tre set. Det kanske inte låter så mycket för världen men det är ändå så fruktansvärt mycket bättre än vad Monterio någonsin presterat på snabba underlag.

Jag känner mig rätt säker på att Whittington blåser bort Monteriro rätt ordentligt och spelar -5,5 games till 1,74 hos Leo Vegas.

This is the stats tab
This is the post tip