Med tanke på hur fantastiskt bra Dolgopolov varit både innan US Open men framför allt formen han visat under US Open så måste ju bara Rafael Nadal få problem. Det är inte tre jättematcher han gjort så här långt – tappat set mot både Taro Daniel och Leo Mayer. Den sistnämnde hade overklig breakballconvertion så den matchen borde varit ännu jämnare än vad som tillslut blev fallet.

Jag tror faktiskt inte jag sett Dolgopolov mycket bättre än hans senaste matchen. Han fick Troicki att se ut som en amatör och Berdych städade han av som om det vore världens mest naturliga sak.

Det som är signifikativt för spelare som har en så pass svår spelstil som ukarinaren har är att när han väl toppar formen så håller den i sig. Sen att det bara inträffar en eller ett par gånger om året är en annan sak, men som sagt, spelar man så flackt och slår så pass svåra slag som Dolgopolov gör så har han också en rimlig chans mot världstoppen.

Dolgopolov har ändå vunnit två av totalt åtta matcher mot Nadal (två av de tre senaste) och dagens forutsättningar pekar ändå på att han har en duglig chans i det här mötet, men framför allt är det ett kvitto på att Nadal inte är lika giftig senaste åren som han varit under sin storhetstid.

Jag kastar in en liten peng på Dolgopolov till 7,25 hos Bethard och trycker till hårt på ukarinaren +7,5 games till 1,65 hos Nordicbet .

This is the stats tab
This is the post tip